• 063/387-520 | 011/3561 723
Pozovite nas:
063/387-520 | 011/3561 723

Zaštita podataka

Zaštita podataka

  1. Ova politika privatnosti služi informativnoj svrsi. Tačne i obavezujuće obaveze o zaštiti podataka, koje firma BG-KRAFT DOO podnosi, naćićete u USLOVIMA KUPOVINE pod brojem 9.

U USLOVIMA KUPOVINE pod brojem 8. naćićete takodje važne informacije o tome kako da svoje lične podatke na svom uredjaju(mobilni telefoni, MP3, navigator, digitalna kamera itd.) sačuvate i koristite.

  1. Ako ste svoj uredjaj prodali i poslali na OTKUPTEHNIKE, bicće sastavljen ugovor izmedju Vas i firme BG- KRAFT DOO. Uslovi i odredbe sadržane u njemu su sastavni deo ovog ugovora. U okviru prodaje su nam potrebni vaši lični podaci. Pre svega Vaše ime i prezime, adresa( ulica, kuca, postasnki broj, grad), e-Mail adresa i ako zelite da navedete i Vaš broj telefona. Osim toga potreban nam je i Vaš broj racuna ili Paypal informacije racuna, kako bi smo mogli da vam prebacimo novac za taj uredjaj. Podaci ce se tretirati u skladu sa zakonskim odredbama zakona o zastiti podataka, telemedijskim zakonom, zakon o telekomunikacijama i drugim pravnim zahtevima za dokumentovanje poslovnih transakcija i ugovora o prodaji.
  2. Prema zakonu o zastiti podataka imate, izmedju ostalog, pravo na besplatnu informaciju o vasim sašuvanim podacima i pravo na ispravku, blokiranje ili brisanje istih. Za ostvarenje ovih prava, pre svega radi dobijanja informacija od pravih prodavaca, potrebno je da napišete pismeni zahtev i jasno identifikujete osobu kojoj pišete

 

  1. Mi koristimo ove informacije samo da se izvrši prodaja i ako je potrebno da se razjasne moguća pitanja u okviru prodaje. Firma BG- Kraft doo  NE PRODAJE vašu adresu nekom trećem i ni na koji način ne čini je pristupačnom. Bg Kraft doo NEĆE koristiti ove podatke za oglašavanje ili za korišćenje sopstvenih ponuda ili ponuda iz partnerskih kompanija.
  2. Nema spemovanja, obećavamo! Posle prodaje bićete pozvani putem pošte za jednu online anketu kupca. Traje samo nekoliko minuta i služi sigurnosti našeg kvaliteta servisa. Učesće je dobrovoljno. Četiri puta godišnje vršimo detaljnije online istraživanje potrošaca, gde će jedan deo potrošaca biti pozvan preko E-Mail-a. Opet napominjemo da je učesće je dobrovoljno.
  3. Takodje možete da iskoristite prednost koju nudimo partenirama (npr. Kredite, kupone, vaučere) umesto prenosa, mi cemo  vašem izabranom partneru prenositi te podatke koji su tehničko i komercijalno relevantni za kredit.
  4. Ukoliko se slažete da koristite deo celog iznosa, za koji se izjašnjavate da vas uredjaj želite da donirate, onda ste saglasni da podelimo vaše informacije (ime, adresu, iznos i odabrani projekat) partneru donacije. Ovaj prenos je namenjen isključivo za izdavanje poreskog prijema ili poreske procene partnera donacije ili sličnih procesa. Vaši podaci će biti korišćeni samo za ovu svrhu i nije dozvoljeno koristiti ih ni u bilo koje druge svrhe. Kontarktirajte nas, ako imate bilo kakva pitanja vezana za zaštitu podataka svakog partnera donacije.
  5. Postoje slučajevi, u kojima smo mi dužni da predamo podatke trecim licima. Ovo posebno ukljucuje izvidjanje i praćenje zloupotrebe, zločine i prekršaje kojima je propisana novčana kazna. Agencijama za sprovodjenje zakona i vlasti, koje prate takve slučajeve, moramo  na zahtev dati te podatke. Postoji kazna, koja je potkrepljena dokumentovanim i opravdanim  dokazima za zloupotrebu podataka. U takvom slučaju mi ne damo prilaz našim podacima, osim u slučajevima sa odredjenim pitanjima o zapisima koji su u direktnom i razumnom kontektsu povezani sa zloupotrebom, krivičnim delom ili prekršajem.
  6. Mi smo obezbedili siguran prenos vaših ličnih podataka. Koristimo sistem SSL(Secure Socket Lazer). Pored toga, sajt i baze podataka su podržani od strane tehnickih i organizacionih mera protiv gubitaka, uništenja, pristupa, modifikacije ili distribucije podataka od strane neovlašćenih lica.

10. Sajt www.otkuptehnike.rs  čuva proces kupovine kroz vaše lične podatke. Softver stavlja te podatke u jednu banku podataka i omogućava kupcima kontakt preko e-mail-a, gde iznenada dolazi do prekida kupovine kod kupca.

11. Vi ste odgovorni za sigurnost i brisanje vasih ličnih podataka i podataka trećih lica(npr. Prijatelji) na vasem uredjaju. Firma Bg -Kraft doo nece vratiti uredjaj nazad posle slanja, niti prihvata bilo kakvu odgovornost za izgubljene ili uništene podatke. Bg- Kraft doo  prema proceni obavlja preradu uredjaja i preuzima brisanje podataka, resetovanje i ažuriranje softvera, što prouzrokuje da podaci na uredjaju budu izbrisani ili neupotrebljivi. Medjutim to se ipak dešava u okviru i obimu predvidjenim od strane proizvodjaca.

12. Nažalost firma Bg- Kraft doo ne može da garantuje prodavcima da njihovi podaci nisu uklonjeni i uništeni, niti da specijalno obučeni ljudi sa specijalnim alatom, mogu da ih vrate.

  1. 13.  Ovaj sajt koristi servis web analitike. Takodje se koriste i takozvani “Kolačići”, tekstualne datoteke koje su sačuvane u vašem kompjuteru i omogućavaju korisnicima kroz uputstva da koriste sajt. Informacije koje generiše kolačić o vašem korišćenju sajta (ukljucujuci i vašu IP adresu) biće prosledjena I sačuvana u servisu web analitike. Servis web analitike će koristiti ove informacije, da bi ocenili vaše korišćenje web sajta, vaše izveštaje o web aktivnosti sa web operaterima, i ostalo korišćenje web sajta, internet i pružanje povezanih usluga. Ova informacija može biti poverena trećem licu, ukoliko je to po zakonu propisano ili ako treće lice obradjuje ove podatke u ime servisa  web analitike. Servis web analitike neće ni u kom slučaju povezati vasu IP adresu. Mozete odbiti korišćenje kolačića odabirom odgovarajuce postavke na vašem pretraživaču; medjutim, ističemo da u tom slučaju možda nećete moći da koristite sve fukncije ovog sajta. Korišćenjem ovog sajta, pristajete na obradu vaših podataka od strane servisa web analitike .

14. Zaštita podataka za korišćenje Facebook dodataka (Like-dugme). Na našim internet sajtovima dodaci su integrisani na socijalnoj mrezi Facebook 1601 Južna Kalifornija Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA. Dodaci su označeni sa logoom facebook-a, sa “Like-Dugme”-tom (Svidja mi se), ili sa “Facebook Socijalni Podaci”. Kada posetite web stranicu našeg sajta koja sadrži takav dodatak, vaš pregledač obezbedjuje direktnu vezu sa facebook serverima. Kroz vezu dodatka facebook dobija informaciju da ste pozvali odgovarajucu stranu našeg web sajta. Ako koristite dodatke, na primer “Svidja mi se” dugme ili ostavite komentar, a u isto vreme ste preko vašeg personalnog uredjaja ulogovani na facebook, ta informacija će automatski biti sačuvana i podeljena na vašem facebook profilu. Ako ipak želite da sprečite tu podelu informacija, odjavite se sa vašeg facebook profila, pre nego sto posetite naš sajt. Ostale informacije vezano  za ovo, naćićete na zaštiti podataka facebook-a. Ukoliko imate jos pitanja vezano za prikupljanja, obrade ili korišćenja ličnih podataka kao i za informacije, ispravke, blokiranja ili brisanja podataka, obratite se molim vas našim službenicima za zaštitu podataka.